Este sezonul fraudelor online! Ce trebuie să faceți pentru a nu fi păcăliți

333
Este sezonul fraudelor online! Ce trebuie să faceți pentru a nu fi păcăliți - fraudeonline-1577054268.jpg

Articole de la același autor

Este perioada cadourilor și mulți comercianți permit, ca facilitate, plata în mediul online. Este mai comod ca produsele să fie alese de pe internet, oferta e mult mai diversificată, dar aceste facilități vin cu unele riscuri pe care, dacă țineți cont de recomandările polițiștilor, le puteți evita. "Printre cele mai întâlnite fraude online se află vânzările fictive (adică postarea de anunțuri de vânzare online, iar, ulterior, după convingerea cumpărătorilor să transfere sumele de bani solicitate, bunurile nu mai sunt livrate). De asemenea, cumpărătorii pot primi pe email, mesaje care par a fi trimise de firme sau persoane de încredere, însă adresele de email ale expeditorilor sunt modificate, astfel încât să pară legitime. Se mai folosesc adrese foarte similare (de pildă cu o literă în plus sau minus sau cu cifra 0 în locul literei O). În conținutul mesajului poate fi introdus un link care te conduce către o pagină falsă, iar în momentul în care se introduc date precum username și parolă, acestea pot fi furate ori se poate instala malware (una dintre cele mai întâlnite amenințări în mediul cibernetic)", au afirmat polițiștii. 


De aceea, polițiștii atrag atenția să faceți cumpărături din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți. De asemenea, asigurați-vă că transferul informațiilor se face în mod securizat. 


"Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigură-te că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacăt care va indica faptul că respectivul site este securizat iar adresa site-ului va începe cu HTTPS. Este important să deții un sistem de operare actualizat și un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice ce pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar, precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate", au subliniat oamenii legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7745 secunde