Exercițiu militar al SUA și Ucraina în Marea Neagră. Participă și România

160
Exercițiu militar al SUA și Ucraina în Marea Neagră. Participă și România - 8septembrieexercitiuregeleferdin-1410170441.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în partea de nord-vest a Mării Negre, a început exercițiul Sea Breeze, realizat de Ucraina și SUA și la care participă și România. Exercițiul se desfășoară în perioada 8 - 10 septembrie, în apele internaționale.

Exercițiul se concentrează asupra tehnicilor de efectuare a unor operațiuni internaționale în vederea menținerii siguranței navigației în regiuni afectate de crize, potrivit sursei citate. În afară de Ucraina și Statele Unite, în exercițiu sunt implicate Spania, Canada, România și Turcia, și 12 nave și vase logistice aparținând NATO iau parte la aceste manevre, dar și cinci nave ucrainene de război și două ambarcațiuni aparținând Pazei de Coastă ucrainene. Georgia, Norvegia, Suedia și Franța au trimis observatori la aceste manevre navale.

Forțele Navale Române participă cu fregata "Regele Ferdinand" și corveta "Eustațiu Sebastian". De asemenea, din partea Forțelor Navale Române vor fi prezenți doi ofițeri de stat major, ambarcați la bordul USS ROSS.

Menționăm că fregata "Regele Ferdinand" va face parte din Gruparea Maritimă Permanentă NATO din Marea Mediterană (Standing NATO Maritime Group 2 - SNMG2) împreună cu fregatele HMCS Toronto (Canada) și ESPS Almirante Juan de Burbon (Spania), iar corveta "Cam. Eustațiu Sebastian" va face parte din grupul naval condus de pe distrugătorul USS ROSS.

Distrugătorul USS ROSS a făcut o escală în portul Constanța în perioada 5 - 7 septembrie și va mai face una în perioada 11 - 12 septembrie.

Vizita navei americane are ca scop dezvoltarea relațiilor bilaterale între Forțele Navale ale României și cele ale Statelor Unite ale Americii în cadrul parteneriatului strategic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4499 secunde