Expertiză contabilă în dosarul "Miralen"

391
Tribunalul Constanța a admis ieri efectuarea unor expertize contabile și grafoscopice în procesul ce privește afacerile ilegale cu combustibil furat de la Valea Seacă. Expertiza contabilă va stabili, printre altele, care au fost cantitățile de combustibil transportate în perioada noiembrie - decembrie 2002, pierderile efective de combustibil și care este valoarea prejudiciului. Dosarul se află pe rolul instanței de aproape cinci ani, fiind judecate 11 persoane. Tot ieri, s-a discutat schimbarea încadrării juridice pentru una dintre infracțiunile reținute, mai precis din fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals în fals în înscrisuri, urmând ca procurorul să-și susțină punctul de vedere la termenul următor, din 1 aprilie.
Pentru o parte dintre persoanele implicate au fost formulate cereri de revocare a măsurii de a nu părăsi țara. Este vorba de administratorul societății "Miralen", Elena Drăghici, Anton Caracotă, Vasile Sponti, Nicu Caracotă și Nicolae Tararache. Instanța a rămas în pronunțare cu privire la aceste solicitări.
Potrivit rechizitoriului, la începutul lunii ianuarie 2002, în zona Penitenciarului Valea Seacă, de pe raza localității Basarabi, au fost surprinse mai multe persoane care perforaseră conducta de transport motorină a SC "Petrotrans" și reușiseră să încarce într-o cisternă peste 30 tone de motorină. Prejudiciul produs a fost estimat la câteva miliarde de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8224 secunde