Expertiza în cazul Șerban Huidu, finalizată: nu a adaptat viteza în curbă, spun procurorii

308
Expertiza în cazul Șerban Huidu, finalizată: nu a adaptat viteza în curbă, spun procurorii - huidu-1332501059.jpg
Expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de Șerban Huidu, soldat cu trei victime, a fost finalizată, concluziiile acesteia, comunicate astăzi, urmând să fie prezentate de procurori părților din dosarul în care fostul realizator TV este acuzat de ucidere din culpă.
Șerban Sebastian Huidu este acuzat de ucidere din culpă, după ce în accidentul rutier care a avut loc în 16 octombrie 2011, pe raza localității Timișul de Sus, județul Brașov, au murit trei persoane.

În acest dosar a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

Concluziile expertizei tehnice au fost comunicate vineri, a anunțat Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă.
"Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparținătorii victimelor. În cadrul efectuării acestei expertize s-au desfășurat activități care au inclus și un experiment judiciar, ce a avut loc în cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanți ai părților implicate și apărătorii acestora. Expertiza tehnico-criminalistică a fost efectuată în termenul stabilit" , a precizat Parchetul instanței supreme.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au anunțat părțile din dosar despre faptul că au fost comunicate concluziile expertizei. Acestea urmează să se prezinte pentru a lua la cunoștință concluziile expertizei și a aprecia, într-un termen stabilit, de comun acord cu procurorul de caz, asupra eventualelor obiecțiuni.

Totodată, în cadrul cercetărilor din acest dosar a continuat audierea martorilor.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Brașov au dispus, în 18 octombrie 2011, începerea urmăririi penale față de Șerban Sebastian Huidu.

Potrivit procurorilor, în 16 octombrie 2011, Șerban Huidu a provocat un accident pe DN 1, în dreptul kilometrului 149, din direcția Predeal spre Brașov, după ce, din cauza neadaptării vitezei mașinii la condițiile de drum, respectiv carosabil ud, a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului, trei persoane aflate în Dacia Logan au murit.
Potrivit raportului medico-legal, moartea celor trei persoane a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne și externe, consecutive, în principal, din cauza rupturilor de organe interne.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Martie 2012
Stire din Eveniment : Lovită pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 1.6751 secunde