Export de fier vechi cu firme fantomă

369
Polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, din cadrul Direcției de Poliție Transporturi au finalizat cercetările față de administratorul unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Cuza Vodă, județ Constanța, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Alături de acesta este cercetat și un tânăr, de 26 ani, din Bacău pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit oamenilor legii, Gheorghe V., din Cuza Vodă, fiind ajutat de Ciprian S., tânărul din Bacău, a înființat o societate comercială în mod fictiv - SC But Remat International Cuza Vodă, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar - contabile.

În perioada mai 2011 - martie 2012 societatea a desfășurat activități de comerț cu deșeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime românești, ocazie cu care operațiunile comerciale nu au fost evidențiate în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, în valoare de 542.701lei.

Totodată, învinuiții au reținut și nu au vărsat, cu intenție, în termenul prevăzut de lege, sumele de bani ce reprezentau contribuții cu reținere la sursă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța cu propunere de trimitere în judecată a suspecților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Cultură cannabis în garsonieră
Pagina a fost generata in 1.6719 secunde