Extrădați în Italia, unde sunt acuzați de proxenetism

720
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis extrădarea în Italia a lui Vasile Cau, de 35 de ani, Daniel Vărzaru, de 32 de ani, ambii din localitatea Măcin, județul Tulcea, și Vasile Tănase, de 45 de ani, din Tulcea, unde sunt cercetați pentru fapte de proxenetism. În fața magistraților constănțeni, cei trei au fost de acord cu extrădarea, ei urmând a fi trimiși autorităților judiciare italiene în vederea rezolvării problemelor cu legea pe care le au în această țară.
Procurorii constănțeni spun că, la data de 18 mai 2010, Tribunalul din Torino a emis mandate de arestare pe numele celor trei pentru infracțiunea de participare la o organizație criminală în scopul folosirii tinerelor în activități de prostituție și instigare la exploatarea în activități de prostituție a fetelor sub 18 ani. Infracțiunile corespondente din Codul Penal român sunt asociere în vederea comiterii de infracțiuni și instigare la proxenetism.
În sarcina inculpaților s-a reținut faptul că, în perioada 2005 - 2008, cei trei au exploatat mai multe fete, care erau obligate să practice prostituția în localitatea Torino, din Italia. În activitatea pe care o desfășurau, fiecare dintre suspecți avea, potrivit autorităților italiene, roluri foarte bine stabilite. De asemenea, banii obținuți din aceste activități reveneau celor trei membri ai grupării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3481 secunde