Fără milă! 25 de ani de închisoare pentru nemernicii violatori

565
Fără milă! 25 de ani de închisoare pentru nemernicii violatori - viol-1439138237.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, în România au avut loc tot mai multe violuri. După mediatizarea cazului de la Vaslui, unde suspecții au fost lăsați în libertate, alți indivizi au luat exemplu crezând probabil că vor scăpa basma curată și au profitat de adolescentele lipsite de apărare. 


Alarmant este faptul că printre cei care au ajuns în spatele gratiilor se află și oameni ai legii, care ar fi trebuit să dea un exemplu. O tânără de 18 ani a fost violată de patru bărbați, chiar în ziua majoratului său, unul dintre ei fiind un militar, o alta de 18 ani a acceptat să facă sex cu iubitul ei și încă un bărbat, însă menaj a trois s-a transformat într-un adevărat viol. Ultimul caz este cel al celor doi polițiști care au violat o minoră de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament. Deși ar fi trebuit să dea un exemplu, cei doi polițiști au dus minora pe câmp și au violat-o. 


Oamenii s-au revoltat, iar un deputat UNPR cere ca violul să fie pedepsit la fel ca și crima. De asemenea, în urma violurilor, deputatul Tudor Ciuhodaru a depus deja un proiect de lege prin care cere mărirea pedepsei. 


"În România, au loc anual peste 2.500 de violuri. Conform statisticilor Poliției Române, un viol are loc la fiecare patru ore. Deși statisticile oficiale indică o creștere a numărului de infracțiuni de viol, noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, prevede pedepse mai blânde pentru autori decât precedentul cod. Actuala lege validează ideea conform căreia violul e o infracțiune minoră și nu descurajează producerea unor astfel de fapte abominabile și nici nu asigură protecția victimei. În aceste condiții, nu este o surpriză că numărul de dosare legate de abuzurile sexuale a explodat. Prin acest proiect, pedeapsa pentru viol poate ajunge la 25 de ani de pușcărie sau închisoare pe viață. Scopul este protecția victimelor, cât și descurajarea acestor infracțiuni. Vreau ca vinovații să plătească!", a scris deputatul pe pagina sa de socializare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 August 2015
Stire din Eveniment : Polițiști reținuți pentru viol
Pagina a fost generata in 0.9875 secunde