Fetiță în comă, după ce mătușa i-ar fi dat pufuleți îmbibați în alcool ca să adoarmă

127
Fetiță în comă, după ce mătușa i-ar fi dat pufuleți îmbibați în alcool ca să adoarmă - pufuleti-1480250397.jpg
O fetiță în vârstă de un an și trei luni dintr-o comună ieșeană a ajuns la spital în comă, după ce mătușa care o îngrijește i-ar fi dat pufuleți îmbibați în alcool, ca să adoarmă mai repede. Protecția Copilului a deschis o anchetă, iar bebelușul ar putea fi plasat la un asistent maternal, relatează News.ro.



Fetița este originară din localitatea ieșeană Lungani, dar locuiește la o mătușă, în comuna Miroslava, după ce mama sa a plecat în străinătate în urmă cu câteva luni.

Medicii de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași afirmă că fetița în vârstă de un an și trei luni a fost adusă la spital la șapte ore după ingerarea alcoolului.

"Cel mai probabil i s-au dat pufuleți îmbibați în alcool, ca să adoarmă. Metoda este folosită din păcate des la țară. Fetița a ajuns în stare gravă, prezenta semne clare de intoxicație etanolică", a declarat sâmbătă, pentru News.ro, medicul Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii din Iași.

Mătușa fetiței spune că nu i-a dat alcool, ci doar i-a pus o compresă cu oțet pe frunte și pe piept și că de aici este posibil să fi apărut intoxicația, însă medicii contrazic varianta femeii.

Fetița și-a revenit din coma alcoolică, dar va mai sta internată câteva zile în spitalul ieșean.

Conducerea spitalului a sesizat Direcția pentru Protecția Copilului din Iași, fiind demarată o anchetă în acest caz.

"Este clar o neglijență, vom analiza situația. În funcție de concluziile anchetei, fetița ar putea fi plasată la un asistent maternal", a afirmat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1326 secunde