Final într-un dosar de trafic de droguri

304
Tribunalul Constanța a finalizat cercetarea judecătorească în dosarul a trei tineri acuzați de trafic și deținere de droguri de mare risc. Este vorba de Alexandru Florian Popescu, Alexandru Dragomir și Cătălin Valentin Zărnescu, asupra cărora au fost descoperite, la sfârșitul lunii iulie 2006, mai multe comprimate de ecstasy și canabis.
Reprezentantul Parchetului a precizat în instanță că, din probele administrate, s-a dovedit vinovăția persoanelor implicate. Procurorul a cerut condamnarea lui Dragomir la o pedeapsă privativă de libertate, având în vedere că nu se află la prima abatere de acest gen, și aplicarea unor pedepse cu suspendare sub supraveghere pentru Zărnescu și Popescu.
La rândul ei, apărarea a solicitat condamnarea la pedepse cu suspendare sub supraveghere sau condiționată pentru toți indivizii implicați. S-a susținut de către avocați că tinerii sunt integrați în societate, au locuri de muncă sau urmează cursurile unei facultăți. Instanța urmează a se pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției persoanelor cercetate.
Prinderea tinerilor s-a realizat în urma unor razii efectuate de oamenii legii în cluburile gen "house" de pe litoralul constănțean, ce aveau drept țintă grupurile organizate de traficanți de substanțe narcotice. Potrivit anchetatorilor, ei locuiesc în cartierul Berceni, din capitală, și veniseră împreună la mare, pentru a petrece câteva zile. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tinerii obișnuiau să consume în mod frecvent stupefiante, ele fiind procurate de Alexandru Florian Popescu și Alexandru Dragomir, care le ofereau sau le vindeau și prietenilor lor.
În seara în care au fost prinși, bucureștenii participaseră la un adevărat "festin", fiecare cumpărând de la cei doi cel puțin un comprimat de ecstasy, contra unei sume cuprinse între 300 și 500 de mii de lei. De altfel, asupra lui Popescu au fost găsite opt comprimate, el afir-mând că le-a luat, la rândul său, de la Dragomir, și pe care urma să le paseze mai departe. Procurorii spun că drogurile erau procurate din Capitală, fiind aduse în țară din Olanda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2788 secunde