Focar de coronavirus la un centru de copii. Anchetă epideomiologică de amploare

182
Focar de coronavirus la un centru de copii. Anchetă epideomiologică de amploare - copii-1590400672.jpg

Articole recomandate

Încă trei angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, colegi ai infirmierei diagnosticate cu noul coronavirus, au fost confirmați, luni, cu COVID-19.


Cele patru persoane lucrează la un centru cu 36 de copii cu vârste cuprinse între trei luni și 18 ani.


Prima angajată a DGASPC Gorj, confirmată pozitiv, sâmbătă, cu noul coronavirus, este internată în spitalul suport pentru COVID-19, din orașul Târgu-Cărbunești. Luni, alți trei colegi ai acesteia au fost confirmați pozitiv. Aceștia sunt asimptomatici.


Mai mulți colegi ai infirmierei sunt izolați la locul de muncă, alături de cei 36 de copii.


În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit.


"Sunt 35 de copii în centru. Izolați în interior sunt tura care a fost de sriviciu sâmbătă, atunci când o doamnă îngrijitoare a fost testată pozitiv cu coronavirus. Medicul epidemiolog a hptărât ca tura respectivă să rămână izolată în centru. Au fost testați toți angajații, plus alte eprsoane care au vrut să suplinească tura.


Azi dimineață au venit alte 3 teste pozitive, două infirmiere și o doamnă educator. S-a dispus izolarea întreg personalului și urmează să vedem ce măsuri mai putem întreprinde. E vorba despre 40 de angajați, inițial.


În rândul copiilor nu sunt probleme. O singură fetiță a făcut febră, ea avea probleme de sănătate, era paralizată la pat", a spus directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.


Sursa: antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7757 secunde