Forțele Navale Române omagiază eroii căzuți la datorie

161
Forțele Navale Române omagiază eroii căzuți  la datorie - cinsteveteranilor-1541778706.jpg

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, mai exact, duminică, 11 noiembrie, reprezentanții Forțelor Navale Române participă la ceremonia militară și religioasă organizată în municipiul București, la Monumentul Eroilor militari căzuți în Teatrele de Operații și pe teritoriul României, cu prilejul marcării Zilei Veteranilor din teatrele de operații.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, peste 3.100 de militari din Forțele Navale Române au participat, în perioada post-decembristă, la acțiuni militare în teatrele de operații maritime din Marea Mediterană și din Oceanul Atlantic, precum și în teatrele de operații terestre din Africa și din Asia, îndeplinind astfel angajamentele asumate de țara noastră față de sistemele de securitate internaționale.

Din nefericire, doi militari ai Forțelor Navale Române nu s-au mai întors niciodată acasă din misiune, jertfindu-și viața pe câmpul de luptă din Afganistan, în anul 2013. Sublocotenenții post-mortem Adrian Postelnicu și Claudiu-Vasile Popa, militari de elită ai Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale, au plătit supremul tribut pentru România, devenind ancore în timp pentru generațiile viitoare de marinari militari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6053 secunde