Fost președinte al Camerei Deputaților, condamnat la 3 ani de închisoare

186
Fost președinte al Camerei Deputaților, condamnat la 3 ani de închisoare - ddd-1580735605.jpg

Articole recomandate

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat luni de Tribunalul București, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare, relatează Observator. În urmă cu două săptămâni, procurorii DNA au cerut o pedeapsă cu închisoarea pentru Valeriu Zgonea, fostul șef al Camerei Deputaților, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Magistratul a spus că pedeapsa ar trebui să fie cu executare și orientată spre mediu.

Pentru trafic de influență, în formă agravantă, legea prevede o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. Decizia de astăzi nu este definitivă.

Dosarul a fost trimis în instanță de DNA Ploiești în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiați mai mulți martori, printre care Liviu Dragnea și Victor Ponta. Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA Ploiești, "în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Stire din Eveniment : Încă un proces pierdut de Liviu Dragnea
Joi, 21 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Viorica Dăncilă, chemată la DNA
Pagina a fost generata in 0.4049 secunde