Fostul prefect al Constanței, Ioan Albu, anchetat pentru ucidere din culpă

1482
Fostul prefect al Constanței, Ioan Albu, anchetat pentru ucidere din culpă - fondioanalbu4-1581957134.jpg

Articole de la același autor

Fostul prefect al Constanței Ioan Albu este anchetat penal după ce, duminică seara, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane. Din primele informații, fostul reprezentant al Guvernului în Constanța era sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tragicul incident rutier a avut loc duminică seară, în jurul orei 19.15, pe DN 3, în apropierea localității Ciocârlia de Sus. Din primele cercetări, fostul prefect Ioan Albu se afla la volanul unui Range Rover și circula dinspre Ciocârlia de Sus către Cobadin. Cel mai probabil, spun surse apropiate anchetei, se îndrepta spre ferma de la Viișoara, deținută de tatăl acestuia, Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La un moment dat, în dreptul kilometrului 230+400 m, Range Rover-ul a intrat pe contrasens și a lovit în plin un Peugeot, condus regulamentar de un bărbat de 44 de ani, din Adamclisi. Impactul a fost frontal și puternic. Peugeot-ul a fost distrus, iar șoferul a murit imediat. Cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

În urma testării cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că șoferul Range Rover-ului era sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului, și Ioan Albu a avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că inițial a fost transportat la Spitalul Municipal Medgidia, de unde a fost ulterior transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

În prezent, polițiștii constănțeni au demarat cercetări pentru a stabili concret împrejurările producerii accidentului, iar fostul prefect Ioan Albu este anchetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă.

Bărbatul care a decedat în accident deținea o firmă de termopane în Adamclisi, fiind o persoană respectată în comunitate. El urmează să fie înmormântat în localitatea de domiciliu.

Reamintim că Ioan Albu a fost prefect al Constanței în perioada iulie 2017 – iulie 2018, fiind până la data respectivă cel mai tânăr ocupant al funcției respective. Anterior, acesta a deținut funcția de director al Direcției Agricole Constanța. După anul în care s-a aflat în fruntea Instituției Prefectului, Ioan Albu a afirmat că dorește să se întoarcă în mediul privat, având pregătire ca inginer agronom, intenția sa fiind, potrivit propriilor afirmații, să acceseze fonduri europene pentru ajutarea agriculturii din Dobrogea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5021 secunde