Fostul președinte de CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, condamnat în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara

115
Fostul președinte de CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, condamnat în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara - constantinostaficiuc-1515049524.jpg

Articole recomandate

Constantin Ostaficiuc, fost președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Timișoara, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli Timișoara.


Sentința Curții de Apel Timiș este definitivă în dosarul de abuz în serviciu privind modul în care a fost finanțată echipa de fotbal Poli Timișoara de către Consiliul Județean Timiș, în perioada în care era condusă de Marian Iancu.

Astfel, Constantin Ostaficiuc, fost președinte al CJ Timiș, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcții publice timp de doi ani după executarea pedepsei. El trebuie să plătească, alături de ceilalți inculpați, și 9.950.000 lei drept despăgubiri către Consiliul Județean Timiș. În primă instanță, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Constantin Ostaficiuc la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuă.


Aceeași pedeapsă au primit-o, miercuri, și Petrișor Nădăștean, fost secretar al CJ Timiș, Răzvan Hrenoschi și Dan Cionvică, foști directori în cadrul CJ Timiș, Gheorghe Chivorchian, fost președinte al echipei de fotbal Poli Timișoara, Ioan Negrei și Ioan Liviu Roșca, care aveau funcții de conducere la Politehnica Timișoara.

De asemenea, Petru Borza și Octavia Pepa au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, iar Mircea Mihuț a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului DNA, Constantin Ostaficiuc, profitând de funcția sa și contrar prevederilor legale, a aprobat și dispus, în perioada 2008-2011, alocarea și plata, cu sprijinul celorlalți inculpați, din bugetul județului Timiș, a sumei de 9.950.000 lei către S.C. Politehnica Timișoara S.A., în condițiile în care finanțarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice era limitată la entitățile fără scop lucrativ, în condițiile în care S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A, devenită ulterior S.C. Politehnica Timișoara SA, era organizată ca societate pe acțiuni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0457 secunde