În dosarul angajaților Primăriei acuzați de corupție

Fostul șef de la Rutieră, Cornel Balcan, și directorul RAJA, Felix Stroe, martori în apărare

1995
Fostul șef de la Rutieră, Cornel Balcan, și directorul RAJA, Felix Stroe, martori în apărare - 9157ac7255043e99b7fcbf71fbea2c4f.jpg
Ieri, Tribunalul Constanța a amânat din nou dosarul angajaților din Primăria Constanța acuzați de fapte de corupție, pentru că primarul Radu Mazăre este prins cu probleme (politice) mult mai importante la Capitală decât acelea de a-i "salva" pe angajații care au călcat pe bec și sunt acum în fața instanței pentru că au făcut ceea ce le-a cerut "Șeful". Și Lizeta Haralambie, fostă ziaristă, a fost chemată în fața instanței, și deși vineri i-a promis avocatului inculpa-ților că va veni la termenul de ieri s-a ținut de cuvânt ca și primarul Mazăre, pentru care instanța trebuie să dea termene după termene, pentru că el este mult prea ocupat pentru a se prezenta în fața instanței de judecată. O atitudine "la modă" pentru primarul Mazăre, care nu este la prima abatere de acest gen, în care ține cu dinadinsul să accentueze că nu dă doi bani pe Justiție, pentru că Justiția e el și o face "cum vor mușchii lui"!
Totuși, instanța de judecată a mai audiat doi martori aduși în apărare de către inculpați, două figuri cunoscute publicului: Cornel Balcan, fostul șef al Biroului Poliției Rutiere Constanța, care și-a pierdut funcția cu ocazia scandalului iscat de "marea adormire" a lui Nicușor Constantinescu în intersecția de la Capitol, din 2006, și Felix Stroe, directorul RAJA și fost viceprimar al Constanței.
Balcan a declarat că a făcut parte din Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Constanța, în calitate de șef al Biroului Poliției Rutiere Constanța. El știe că, în acea perioadă, firmei "BCD Intermed" SRL i s-a retras avizul de funcționare pentru că în zona adiacentă se produceau adesea accidente ușoare, fiind implicate mai multe autoturisme, cât și tramvaie. Felix Stroe, în calitatea pe care o avea la vremea respectivă, de viceprimar, a luat și el la cunoștință de situația creată pe b-dul Soveja, în apropierea bulevardului Mamaia. "În legătură cu societatea în cauză au fost mai multe persoane care reclamau problemele de circulație create în zona respectivă de către depozitul bcd. Din cauza mașinilor staționate acolo aveau loc adesea accidente" - a mai declarat Stroe.
Judecătorul a întrebat avocatul apărării dacă insistă în audierea celor doi martori care nu s-au prezentat la termenul de ieri, iar apărătorul a spus că, dacă nici la termenul următor nu se prezintă în instanță, inculpații vor renunța la audierea lui Mazăre. Nu același lucru se poate spune despre martorul Lizeta Haralambie, în cazul căruia se insistă în audiere.
În timp ce se "negocia" cu instanța data acordării unui nou termen de judecată în acest dosar, dacă unul dintre apărători a solicitat o altă zi decât cea de 15 decembrie, avocatul celor de la "BCD Intermed" a spus, glumind, că ar fi indicat un termen de judecată după ce va ieși președinte Traian Băsescu.
Toată lumea a fost mulțumită cu termenul acordat la data de 7 decembrie, chiar a doua zi după al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Inspectorii Edy Petrescu, Lucian Mâță și Liliana Cazacu sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită pentru că, în cursul lunii mai 2002, ar fi pretins suma de 60 milioane de lei vechi de la administratorul unei firme pentru a trece cu vederea anumite nereguli comise de acesta.
Alături de ei, este judecat și Petrică Munteanu, care, în calitate de director al Serviciului Direcției Publice din cadrul Primăriei Constanța, a dispus, în perioada 15 - 16 mai 2002, amplasarea unor stâlpi metalici, fără a exista o dispoziție în acest sens, pentru a îngrădi activitatea societății "BCD Intermed" SRL, respectiv a împiedica accesul la depozitul de materiale de construcții al firmei.
Munteanu ar fi întocmit mai multe adrese în baza cărora rezulta că Primăria Constanța ar fi respins cererile de autorizare a funcționării societății "BCD Intermed" SRL.
Petrică Munteanu este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă calificată și fals material.
De asemenea, au mai fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu inspectorii Aurora Pârvu, Iuliana Zahariciuc, Doina Gheondea, Florea Radu și Cătălin Sebastian Lazăr.
Cei cinci sunt acuzați că au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu întocmind o adresă care nu corespundea realității în legătură cu societatea mai sus menționată.
Administratorul societății "BCD Intermed" SRL s-a constituit parte civilă în proces cu suma de două milioane de euro, reprezentând prejudiciul cauzat prin îngrădirea activității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Noiembrie 2009
Stire din Eveniment : A murit în timpul somnului
Pagina a fost generata in 1.4878 secunde