FOTO: Gestul surprinzător al lui Dacian Cioloș, făcut în trafic

516

Articole recomandate

Premierul Dacian Cioloș, aflat la Timișoara pentru o întâlnire oficială cu omologul său sârb, Alexandar Vucici, a atras atenția printr-un gest firesc într-o societate normală, dar atât de rar în România.

După întâlnirea oficială de la Palatul Administrativ, cei doi premieri au fost invitați la masă, la restaurantul Amphora, aflat în Bastionul Therezia. 


 Spre surprinderea și agitația șoferilor din alaiul de mașini oficiale și SPP-iste, pregătiți pentru transport, Cioloș și invitații din Serbia au decis să meargă pe jos. Asta și pentru că restaurantul nu este foarte departe de Prefectură. La intersecția bulevardului Revoluției cu strada Hector, polițiștii de la Rutieră erau la treabă. Atunci când oficialii au ajuns la capătul străzii, polițiștii au oprit mașinile aflate în trafic, așa cum se întâmplă în cazul demnitarilor români, care s-au obișnuit să aibă "undă verde". Mașinile au oprit. Însă Cioloș și Vucici nu aveau de gând să traverseze, pentru simplul motiv că semaforul era pe culoarea roșie, scrie adevarul.ro



Cu gest discret, dacian Cioloș a făcut semn mașinilor oprite de cei de la Rutieră să treacă. Aceași reacție a avut-o și premierul sârb Alexander Vucici!

Cei doi prim-miniștri au așteptat să se facă verde, iar apoi au traversat strada. A fost un moment de uluială. Un semn de civilizație, normalitate, bun-simț și respect. Am ajuns să tânjim după normalitate, tocmai pentru că cei care ar trebui să fie exemple, ne-au obișnuit că merge bine și cu șmecherie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0892 secunde