Frații Goșu, Tomescu, Vanghelici, Coșman și Zorică au voie să iasă în lume

1158
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat recursul declarat de procurori împotriva deciziei prin care Judecătoria Constanța a dispus revocarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea în ceea ce îi privește pe Mitică și Stila Goșu, Petrică Tomescu, Ionuț Vanghelici, Vasilică Coșman și Daniel Zorică. Reprezentantul Parchetului a solicitat instanței Tribunalului menținerea măsurilor preventive dispuse pentru cei șase, considerând că faptele pentru care ei sunt judecați în prezent ar prezenta un real pericol pentru ordinea publică. În replică, avocatul inculpaților a susținut că vorbele procurorului nu reprezintă decât niște "pseudoargumente". În continuare, avocatul s-a referit la declarația părții vătămate din dosarul în care inculpații au fost trimiși în judecată, care a declarat că, în realitate, nu a existat vreo lipsire de libertate, sens în care aceasta chiar și-a retras plângerea depusă împotriva inculpaților. Mai mult decât atât, "a trecut un an și patru luni de când a fost luată măsura, astfel că noi considerăm că și-a atins scopul. Nu a existat nici cea mai mică intenție de influențare a procesului" - a mai spus avocatul.
Instanța s-a pronunțat și a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului declarat de procurori. Așadar, celor șase le-au fost ridicate interdicțiile și au voie să se plimbe atât în țară, cât și în afara României.
Cei cinci sunt judecați într-un dosar în care sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe. Potrivit anchetatorilor, în seara de 3 decembrie 2008, în jurul orei 19, suspecții l-ar fi împiedicat pe Doru Ionel Ilie să părăsească zona Bingo, de la Casa de Cultură. În plus, procurorii spun că cei șase l-ar fi forțat pe Ilie să intre într-un Mercedes, cu care l-au dus în barul "Vânătorul", din Constanța, iar, în răstimp, Doru Ilie ar fi primit mai multe lovituri din partea celor șase. Motivul pentru care Ilie ar fi "beneficiat" de acest tratament, după cum se arată în actul de inculpare, este că era angajatul lui Aurel Coman. La rândul său, Coman ar fi fost șantajat de Stila Goșu, care i-a solicitat suma de 123.000 de lei și, respectiv, 35.570 de lei. Numai că aceste sume nu reprezentau decât niște datorii pe care "victimele" din acest dosar refuzau să le returneze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1913 secunde