Fregata "Regina Maria", exerciții de luptă în toate mediile de acțiune

185
Fregata

Articole de la același autor

Fregata "Regina Maria" (F 222), parte componentă a grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, a acționat, săptămâna trecută, în mai multe seriale de instruire în cadrul exercițiului multinațional "Breeze 20" organizat de Forțele Navale bulgare.

În cadrul aceleiași activități, au fost prezente Dragorul Maritim 25 "Locotenent Lupu Dinescu" și Nava Purtătoare de Rachete 188 "Zborul". Astfel, au fost zile și nopți pline de acțiune, în care echipajele navelor românești au răspuns eficient și profesionist la toate provocările apărute conform scenariului exercițiului.

Marinarii militari de pe fregata "Regina Maria" au desfășurat seriale de instruire ce au cuprins exerciții de luptă în toate mediile de acțiune, de vitalitate, de căutare și salvare pe mare, manevre și evoluții, realimentare pe mare, navigare prin canal dragat, interdicție maritimă, precum și respingerea unei ambarcațiuni suspecte.

"Pentru mulți simple cuvinte, pentru cei implicați înseamnă muncă, dăruire, devotament și multe ore de trudă și concentrare. Elicopterul IAR-330 Puma Naval a executat zboruri ziua și noaptea, în sprijinul acțiunilor fregatei românești.

Indiferent de postul de luptă din care au acționat, puntea de comandă, centrul de conducere a luptei, compartimentul mașini, stația radio și, de ce nu, bucătărie, operatorii, specialiștii în mentenanță, scafandrii de luptă, logisticienii, aviatorii navali, într-un cuvânt toți marinarii de pe fregata «Regina Maria» au arătat că sunt parte componentă de bază în cadrul grupării navale NATO, SNMG-2", au transmis reprezentanții Forțelor Navale.

Complexitatea serialelor executate a constituit oportunitatea perfectă pentru echipa Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare de a stabili nivelul îndeplinirii de către navă a cerințelor operaționale generale și a celor specifice unei nave de luptă în domeniul antisubmarin, ca parte a Forței de Răspuns a NATO în anul 2021.

XXX

"A fost un efort mare, la care marinarii noștri au dat dovadă, încă o dată, că au un nivel foarte bun de pregătire și doresc continuu să se perfecționeze. La ceas de noapte, preț de câteva minute, în pauzele dintre exerciții, s-a putut vedea regalul nocturn al cometei Neowise", au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6017 secunde