Fregata "Regina Maria", exercițiu complex în Marea Neagră

1247
Fregata

Articole recomandate

Fregata "Regina Maria", aflată în compunerea grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, participă, în perioada 20-27 iulie, la exercițiul multinațional "Sea Breeze 20", organizat și coordonat de Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii și de Forțele Navale ale Ucrainei, în vestul Mării Negre.

Echipajul navei românești desfășoară secvențe de instruire 24 de ore din 24, în toate mediile de luptă, în comun cu celelalte nave și aeronave participante la activitate. Fiecare marinar militar se află la postul său de luptă și își aduce contribuția la buna desfășurare a misiunii. Toate serviciile de luptă acționează integrat, astfel încât nava și echipajul devin un întreg.

În primele zile ale exercițiului s-a desfășurat o gamă largă de acțiuni, precum manevre și evoluții navale cu navele participante, transmitere de date și informații prin intermediul sistemelor de comunicații, trageri cu sistemele de artilerie de calibru mic de la bord, exerciții de evacuare medicală și de antrenament a grupei de scafandri de luptă, în care a fost angrenat și elicopterul IAR-330 Puma Naval.

Sublocotenent Antonia SUIUGAN

Plutonier adjutant principal Lucian IRIMIA




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7615 secunde