Fregata Yantai, a Forțelor Navale Chineze, escală în portul Constanța

451
Fregata Yantai, a Forțelor Navale Chineze, escală în portul Constanța - fregatayantai-1343649741.jpg

Articole de la același autor

Fregata Yantai, a Forțelor Navale Chineze, va face o escală în portul Constanța, în perioada 31 iulie-4 august. Aceasta este prima navă militară a Republicii Populare Chineze care vizitează România.

Cu această ocazie marinarii chinezi vor fi primiți de autoritățile civile și militare locale, vor vizita fregata "Regina Maria", Nava Școală "Mircea", Muzeul Marinei Române și vor participa la întreceri sportive cu marinarii militari români, la Academia Navală "Mircea cel Bãtrân". De asemenea, echipajul va vizita unele obiective turistice din municipiul Constanța.

Publicul va putea vizita nava joi, 2 august, între orele 8.30-11.30 și 13.00-15.00. Fregata va fi acostatã în Portul Constanța, la Terminalul de pasageri.

Fregata YANTAI este o navă de război multirol, tip 054A, cod NATO Jiangkai II, intrată în serviciul Forțelor Navale Chineze în anul 2011. Aceasta are lungimea de 134 m, lățimea de 16 m, se poate deplasa cu o viteză de 30 noduri și este dotată cu sisteme moderne de senzori, rãzboi electronic și armament.

Nava a participat, la începutul acestui an, la operațiunile navale împotriva pirateriei, desfășurate de către Forțele Navale Chineze în Golful Aden.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7205 secunde