Furturile din mașini pot fi evitate

173
Furtul din autoturisme este una dintre faptele penale ce se comite cel mai facil. Pentru făptuitori nu există o preferință pentru bunurile sustrase din autoturisme, aceștia însușindu-și practic tot ce se poate lua din autoturism și se află la vedere.

"Potrivit analizelor statistice efectuate, s-a constatat că furturile din autoturisme se produc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar un factor favorizant este reprezentat și de faptul că cetățenii lasă diverse obiecte la vedere în mașini", a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Poliției Constanța.

Pentru a preveni astfel de fapte și mai ales pentru a le explica oamenilor de ce nu este bine să-și lase bunuri în mașini, vineri dimineață, polițiștii au descins în Piața Ovidiu și au verificat toate mașinile parcate pe străzile Traian, Sulmona, Petru Rareș, C.A. Rosseti, Mircea cel Bătrân, Marcus Aurelius, Dimitrie Cantemir și Calatis, constatând că oamenii își lasă în autoturisme la vedere bunuri cum ar fi: serviete, documente originale sau xerocopiate, copii de pe acte de identitate, documente bancare sau instrumente de plată, chei, dispozitive de stocare a informațiilor, obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte, aparatură electronică. 

Polițiștii au purtat discuții cu proprietarii autoturismelor, recomandându-le să evite aceste situații, ce i-ar putea implica într-un eveniment neplăcut, având drept urmare pierderea de timp prețios la autorități, societăți de asigurare sau service-uri auto, totodată fiindu-le înmânate pliante cu sfaturi preventive. 

Activitatea a continuat în partea a doua a zilei în intervalul 15.00 - 16.30, perioadă de timp în care s-a constatat că sunt înregistrate astfel de sesizări, în zona Pieței Tomis II și a bulevardului Mircea cel Bătrân. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : I-au furat telefonul mobil de pe tarabă
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : Arestat pentru furt din locuință
Pagina a fost generata in 1.9002 secunde