GALERIE FOTO / Elicopter Black Hawk, aterizare de urgenţă într-un sens giratoriu din București

Joi, 15 Iulie 2021, 10:56
446
Un elicopter militar a aterizat de urgenţă, în această dimineaţă, în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti.


Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.


Pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.


Poliţiştii rutieri au intervenit în zonă şi au dirijat traficul pentru a evita blocajele şi eventualele incidente, dar şi pentru a permite inginerilor să ajungă la elicopter.


Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.


Martorii au povestit pentru Antena 3 că pilotul a evitat o clădire, cablurile de pe stâlpi, dar şi alte obstacole şi a reuşit să aterizeze pe şosea.


În acelaşi timp, oamenii spun că şoferii au încercat să forţeze trecerea prin sens chiar în momentul în care elicopterul ateriza.


Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk, introdus în Armata Statelor Unite ale Americii pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.


În anul 1976, elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, iar până în prezent au fost construite peste 5.000 de astfel de elicoptere.


Potrivit Wikipedia, preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6448 secunde