GALERIE FOTO. Flotila Fluvială a primit aprecierea Statului Major al Forțelor Terestre

220

Articole de la același autor

Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” a fost decorat miercuri, 29 decembrie, cu „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”, în cadrul unei festivități care a avut loc în Portul Militar Brăila, la care a participat comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoș-Dumitru IACOB.

Comandamentul Flotilei Fluviale a primit „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”, în semn de apreciere deosebită a înaltului profesionalism și pentru importanta contribuție adusă la buna desfășurare a activităților în comun cu Forțele Terestre.

De asemenea, în semn de apreciere a profesionalismului său, comandantul Divizionului 88 Vedete Fluviale, comandor Antoanel Vătămanu, a primit „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”.

Forțele navale fluviale ale României își au originea în flotilele Munteniei și Moldovei, care asigurau libertatea de navigație pe Dunăre, pentru navele Principatelor Române. Astăzi, Flotila Fluvială este concentrată în orașele Brăila, Tulcea și Babadag, având la dispoziție peste 30 de nave de luptă și de sprijin logistic, precum și structuri de infanterie marină, pentru a îndeplini misiuni de descurajare a acțiunilor ilegale pe fluviu și în Delta Dunării, misiuni de supraveghere a comunicațiilor fluviale și de interzicere a traficului ilicit de mărfuri periculoase în zona de responsabilitate, dar și misiuni de intervenție în sprijinul autorităților naționale.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea unităților din compunerea Flotilei Fluviale. Întreaga activitate s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție împotriva noului coronavirus SARS CoV-2. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8579 secunde