GALERIE FOTO / Grevă spontană la CFR Constanța

936

Articole de la același autor

Grevă spontană la CFR, în această dimineață. Peste 1.000 de angajați au s-au oprit din lucru în București, Brașov, Constanța, Sighetul Marmației, Cluj, Arad, Craiova.

Potrivit reprezentanților CFR Constanța, persoanele care renunță la călătorie primesc banii înapoi pe biletele achiziționate.

"Deocamdată nu s-a reluat traficul. Probabil încă se negociază. Nu știm când anume vor reintra în mers trenurile. Așteptăm un semn de la București", a declarat, pentru "Cuget Liber", casiera de la Biroul de Informații din Gara Constanța.

Câteva zeci de persoane aşteaptă în staţie pentru ca trenurile să se pună în mişcare. Cei care aveau treburi urgente de rezolvat au luat unul din autocarele de la cursele regulate spre Bucureşti.

Potrivit Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, angajaţii CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile și că nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

 "Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența. Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească. Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România. Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic", a declarat sindicalistul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6472 secunde