Garda de Coastă, pe urma traficanților cu țigări de contrabandă: filiale care ajung până în Egipt sau Siria

311
Garda de Coastă, pe urma traficanților cu țigări de contrabandă: filiale care ajung până în Egipt sau Siria - gardatrafictigari-1629032678.jpg

Articole de la același autor

Prima jumătate a lui 2021 a fost o perioadă încărcată pentru polițiștii de frontieră constănțeni, care au acționat pe diverse linii, în vederea destructurării grupărilor infracționale. Astfel, în atenția Gărzii de Coastă au fost și traficul cu țigări de contrabandă și cel cu bunuri contrafăcute. În perioada de referință, în zona de competență a Gărzii de Coastă, au fost constatate 23 de cazuri în care au fost implicate 42 persoane (17 din România, 7 din Egipt, 3 din Siria, 3 din Turcia, 10 din Ucraina și câte una din Bulgaria, Moldova și Ucraina), fiind descoperită cantitatea de 5.262.020 țigarete (263.101 pachete), în valoare de 4.278.792 lei, și 10,25 kg tutun, în valoare de 1.304 lei. Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale.

Un caz semnificativ a fost înregistrat în luna aprilie, când în Portul Constanța a fost descoperit un container cu țigări nedeclarate. Containerul sosise din Rusia, cu destinația Republica Moldova. În urma verificărilor, au fost descoperite 246.000 pachete ţigări, fiind prezentată declaraţie vamală doar pentru 4.920 pachete. Cele 241.080 pachete ţigări pentru care nu au putut fi prezentate documente de însoţire a mărfii, au fost ridicate în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrarea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală.

De asemenea, în primul semestru al anului în curs, polițiștii de frontieră au constatat 20 de cazuri de trafic cu bunuri contrafăcute, în care au fost implicate 21 persoane fizice și juridice fiind reținute 519573 bunuri contrafăcute în valoare de 10.145.197 lei, majoritatea cazurilor fiind descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. Unul din dintre cazurile de răsunet a fost înregistrat în iunie, când într-un automarfar sosit din Turcia a făcut găsită marfă în valoare de un milion de euro. Era vorba despre aproximativ 13.000 de articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5378 secunde