Concurs Garofița Cojocaru susține că a fost un pion în "lovitura" de 1,2 milioane de euro

1057

Articole de la același autor

Tribunalul Constanța a audiat-o în calitate de inculpată pe Garofița Cojocaru, de 49 de ani, din Medigidia, care este judecată după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce scotea din contul bancar al unei alte persoane suma de 1,220 milioane de euro.

Ea a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals privind identitatea. Femeia a recunoscut comiterea faptelor și a povestit cu lux de amănunte cum s-au derulat lucrurile. În plus, ea a spus că a fost un pion în toată afacerea.
"Greșeala mea a fost că nu am insistat că aflu mai multe detalii despre afacerea în care mă bag!", a precizat Garofița Cojocaru, în fața instanței de judecată.
Potrivit anchetatorilor, femeia s-a dat drept titularul unui cont și a solicitat retragerea în trei rânduri, în cursul lunii iunie, de la sucursale ale "Romanian International Bank", din București, a sumei totale de 12.000 de euro. Contul era deschis pe numele Elisabetei Ionescu, o persoană din București.
Din cercetările efectuate de investigatori a rezultat că femeia a fost folosită de o grupare care avea datele necesare să pună la cale fapta.
"Gruparea a pus la dispoziția femeii o carte de identitate falsă, cu elementele de identitate ale titularului de cont și fotografia Garofiței Cojocaru. De altfel, femeia își învățase rolul foarte bine, fără a lăsa urme de suspiciuni asupra identității ei" - după cum declară procurorul șef al DNA Constanța, Ioana Țene, la prezentarea rechizitoriului.
Pe 10 iunie, la scurtă vreme după ce i se remisese suma de 1,220 milioane euro cash și, în timp ce semna chitanța de primire, Garofița Cojocaru a fost prinsă în flagrant de anchetatori. Deși justificase retragerea acestei sume mari de bani pentru achiziționarea unui imobil în Constanța pentru care vânzătorii doreau banii cash, funcționarii bancari au solicitat oamenilor legii efectuarea unor investigații. În aceste condiții, femeia nu a mai apucat să ridice banii și nici să se bucure de promisiunea, în valoare de 50.000 de euro, primită în schimbul serviciilor de la membrii grupării. Ea a fost arestată preventiv imediat după comiterea faptei. Inițial, Garofița Cojocaru a susținut în fața anchetatorilor că este titulara contului bancar, ulterior, însă, a recunoscut cele reținute în sarcina sa. Avocatul femeii a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi țara sau localitatea de domiciliu. Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare pe cerere și a acordat un nou termen luna viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6208 secunde