Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre legătura dintre cutremurul din Iran și linia seismică ce ajunge până în Marea Neagră

139
Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre legătura dintre cutremurul din Iran și linia seismică ce ajunge până în Marea Neagră - photoverybig13957899035100-1344764024.jpg
Gheorghe Mărmureanu, președintele onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a declarat la România TV că nu avem de ce să ne facem griji: un seism cu o magnitudine de peste 7 nu va avea loc în curând, potrivit analizelor.

Gheorghe Mărmureanu a declarat la România TV că există o intensificare a activității seismelor în zona Iranului, unde, sâmbătă, au avut loc două cutremure de 6,4 și 6,2, ce au produs victime și pagube materiale.

"Este o linie seismică care leagă Cașmirul și ajunge în Marea Neagră, la Turcia, unde au loc cutremure foarte puternice. În Iran a fost un cutremur de suprafață, la 6,3, cele de suprafață sunt extrem de puternice", a spus Mărmureanu.

Seismologul a precizat că în această zonă este o populație săracă, cu clădiri construite prost, de aceea sunt și atâtea victime și pagube.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.9331 secunde