Google pregătește o nouă opțiune! O să putem înregistra apeluri pe Android

236
Google pregătește o nouă opțiune! O să putem înregistra apeluri pe Android - googlesursaunsplashcom-1580475146.jpg

Articole de la același autor

Cu ultimele două versiuni de Android Google a tăiat accesul aplicațiilor terțe de la microfon în timpul convorbirilor telefonice. Acum e evident de ce. Lucrează la opțiunea de înregistrare a apelurilor.

Nici pe Android 10, nici pe iOS 13 nu poți înregistra un apel telefonic cu vreo aplicație dedicată. Google vrea să rezolve problema pe care a creat-o. Inițial, a tăiat accesul aplicațiilor terțe în ideea de a oferi o securitate mai ridicată asupra conversațiilor. Era însă nevoie de-o opțiune de tipul acesta și compania va oferi varianta sa.

Aplicația Google Phone, cea care-i preinstalată pe telefoanele Google, conține deja opțiunea asta. E foarte probabil ca Google s-o ofere abia cu Android 11, dar face teste acum.

În esență, lucrurile sunt destul de simple ca să înregistrezi un apel pe Android. Inițiezi un apel și pe lângă toate butoanele pe care le aveai pe ecran mai ai unul: Record. Apeși, înregistrează, oprești, salvează. Apoi, ai conversația înregistrată în registrul de apeluri. Fișierul audio poate fi distribuit mai departe, dacă vrei.

Ce oferă Google diferit de alte aplicații pentru Android e că va informa cealaltă persoană că apelul e înregistrat. Tocmai grija față de intimitatea conversației a fost cea care a împins compania să limiteze accesul la microfon și difuzor în timpul apelurilor. Mesajul de informare va fi standard și o alertă va fi transmisă și când e încheiată conversația.

În aplicația Google Phone, compania are și un mesaj pentru cei care vor să înregistreze apeluri inițiate de pe un telefon cu Android. "Prin folosirea acestei funcționalități îți asumi responsabilitatea legală în ceea ce privește înregistrarea apelurilor. Ține cont că s-ar putea să ai nevoie de acordul interlocutorului ca să faci asta".

Altfel, dacă vrei să înregistrezi apeluri incognito, folosești un telefon cu Android 8 sau mai vechi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6663 secunde