"Graba strică treaba!" / Ordonanța pentru înghețarea tarifelor RCA a fost publicată în MO

157

Articole de la același autor

Confederația operatorilor și transportatorilor autorizați din România (COTAR) adresează Parlamentului României rugămintea de a nu grăbi procesul de legiferare a legii RCA, fără o publicare a proiectului final de lege rezultat în urma dezbaterilor din comisia de buget – finanțe, comisia pentru industrii, comisia juridică și comisia pentru transporturi, din Camera Deputaților.


În cursul acestei dimineți, comisiile mai sus amintite ale Camerei Deputaților, se reunesc în ședința comună pentru a dezbate "la foc continuu" cele 45 de articole ale legii RCA, astfel încat, în ședinta de plen, de la ora 12, acest proiect legislativ să fie adoptat de către Parlamentul Romaniei.


"Apreciem interesul și determinarea parlamentarilor de a legifera proiectul legii RCA, însă, le reamintim totodată faptul că «graba strică treaba!». Un demers legitim și bine intenționat se poate transforma într-un rezultat legislativ care, în loc să rezolve problemele acute ale pieței RCA, să aiba efecte adverse, nedorite de către nimeni", se arată într-un comunicat de presă COTAR.


"Considerăm că graba de a legifera un proiect de lege cu impact economic și social puternic ce va fi resimțit în mod direct de peste 6 milioane de șoferi și indirect, de către întreaga populație a țării, nu este o masură deloc potrivită în actualul context de instabilitate, din acest domeniu. De 21 de ani nu s-au mai adus modificări legii asigurarilor și nu dorim să treacă alți 20 de ani ca să putem corecta o lege care poate conține erori cu efecte nocive pe termen lung pentru consumatori", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.


Reamintim faptul că OUG privind legea RCA a fost publicată în Monitorul Oficial, în cursul serii de ieri, 19 septembrie, timp insuficient pentru a putea fi analizate eventualele erori, breșe legislative sau prevederi incomplete conținute în ordonanța de urgență, care ar putea fi corectate și completate printr-o lege RCA adoptată de către Parlament, care să satisfacă toate părțile și să echilibreze raporturile dintre consumatori și asiguratori


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1848 secunde