Grav accident rutier! Patru persoane, spulberate de pe "zebră"

1514
7

Articole de la același autor

Patru persoane, dintre care trei turiști, au ajuns la spital, ieri, cu răni serioase, după ce au fost spulberați de pe trecerea de pietoni, iar mașina vinovatului s-a oprit abia la peste 50 de metri de locul evenimentului, fapt care denotă viteza cu care circula conducătorul auto pe bulevardul Mamaia, în apropierea trecerii de pietoni.

Ieri, în jurul orei 8.50, Alexandru Emilian Sachelarie, de 44 de ani, conducea un Ford Focus pe bulevardul Mamaia, pe banda a doua, dinspre strada Nicolae Iorga către bulevardul Tomis și, ajungând la marcajul pietonal de după intersecția cu strada Bucovinei, șoferul i-a surprins și accidentat pe Mihai Georgescu, de 67 de ani, din București, Ca-melia Ghinea, de 46 de ani, din Constanța, Marinela Simona Popuțoaia, de 43 de ani, și Ioana P., de 12 ani, fiica femeii de 43 de ani, ambele din Pașcani, județul Iași, care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.

Pietonii s-au angajat în traversarea străzii după ce s-au asigurat, în prealabil, iar șoferul unui autobuz RATC, care circula pe prima bandă, a oprit pentru a le acorda prioritate. De pe a doua bandă, însă, șoferul Fordului se deplasa cu viteză și nu a mai oprit. Cei patru pietoni au fost aruncați în aer, iar fetița de 12 ani a aterizat cu capul direct în bordură.

"Eu am oprit să acord prioritate. O parte dintre pietoni au reușit să treacă, o parte nu. Șoferul a venit prin stânga mea și nu a oprit. I-a aruncat pe toți în sus, n-am mai văzut niciodată așa ceva", spune șoferul RATC-ului.

Rutieriștii constănțeni ajunși la fața locului l-au testat pe șofer cu aparatul Drager, iar rezultatul a fost negativ. Totuși, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru a se stabili dacă era băut sau dacă consumase substanțe psihotrope.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală.

Au scăpat ca prin urechile acului

Cele patru persoane au fost transportate de urgență la spital. Aceștia au fost supuși investigațiilor și analizelor medicale și rămân internați. Dintre cele patru victime, starea fetiței de 12 ani este cea mai gravă.

"Starea fetiței rămâne în continuare delicată, însă restul victimelor sunt stabile. Așteptăm rezultatele tuturor investigațiilor", a decla-rat dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Trecerile de pietoni nu oferă siguranță 

Marea majoritate a pietonilor merg pe principiul "am prioritate, deci dacă nu a oprit, e vina lui". Însă lucrurile sunt mult mai profunde de atât. Dacă nu vă asigurați corespunzător, riscați să fiți loviți de o mașină, chiar dacă aveați prioritate. Așadar, puneți-vă viața mai presus de concepțiile despre drepturile legale pe care le aveți.

"Conducătorii auto au obligația de a opri la trecerile de pietoni semnalizate corespunzător și de a acorda prioritate ori de câte ori pe sensul lor de mers se deplasează un pieton ce traversează strada. De asemenea, șoferii care dețin un permis de conducere ar trebui să știe că, în apropierea trecerilor de pietoni, trebuie să reducă viteza până la 30 de kilometri pe oră", a precizat, inspectorul principal George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța. 

Comentează știrea

u
14 august 2014
i

Altul care nu stie sa conduca preventiv.

misandra
14 august 2014
inca1x

inca o data brutele masculine dovedesc ce pot:))eri, în jurul orei 8.50, Alexandru Emilian Sachelarie, de 44 de ani, conducea un Ford Focus pe bulevardul Mamaia, pe banda a doua, dinspre strada Nicolae Iorga către bulevardul Tomis și, ajungând la marcajul pietonal de după intersecția cu strada Bucovinei, șoferul i-a surprins și accidentat pe Mihai Georgescu, de 67 de ani, din București, Ca-melia Ghinea, de 46 de ani, din Constanța, Marinela Simona Popuțoaia, de 43 de ani, și Ioana P., de 12 ani, fiica femeii de 43 de ani, ambele din Pașcani, județul Iași, care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.

jiji
14 august 2014
@ misandra

Ce e mai jos nu (!) a fost scris de mine. E un cpoy-paste de la un comentariu mai vechi dar edificator ptr. crăpăturile care se cred independente si care sunt adeptele abjectelor miscari feministe. Eu doar am schimbat numele cu al tau: Misandra s-a trezit dimineața, s-a urcat în automobilul asamblat și inventat de bărbați, făcut din fierul topit ,de bărbați, extras din mine de către bărbați, a turnat benzină din petrolul extras de bărbați și prelucrat de bărbați, a plecat pe drumul construit de bărbați spre casa construită, de bărbați, din beton, turnat de bărbați și piatra scoasă din carieră de bărbați, care se încălzește de la cazanul construit și inventat de bărbați , cu gazul extras și livrat de bărbați, pe gazoductul construit de bărbați, s-a urcat cu liftul, montat de bărbați, a aprins lumina, care vine pe firele electrice puse de bărbați, de la centrala electrică construită de bărbați, la becul inventat de bărbați, după care și-a turnat apa, care vine pe țevile construite de bărbați, fiartă pe aragazul construit de bărbați, cafea, adusă cu avioanele construite și inventate de bărbați, de pe plantațiile pe care lucrează bărbații, cu un cornuleț din făină de grâu, recoltat de bărbați, adus la magazinele construite de bărbați, a păsat pe butonul calculatorului, asamblat și inventat de bărbați, a deschis o programă, creată de bărbați, a intrat pe internet, inventat de bărbați și a scris cu litere, din alfabetul inventat de bărbați: – "Eu sunt o femeie independentă, care nu are nevoie de alcoolicii ăștia nenorociți."

cetatean
14 august 2014
uuu

Drect la spanzuratoare,ca era constient cand conducea,omor din culpa premeditat !

admirator
14 august 2014
daca erau limitatoare de viteza

la trecerea respectiva se mai intimpla assa ceva? Si cate alte accidente, unele mortale, datorate neamplasarii limitatoarelor de viteza. Principalul vinovat este Primaria! Si Consiliul Local. Probabil si Primarul. Si ei trebuie sa fie sanctionati! Si nu doar pentru un accident!

admirator
14 august 2014
@misandra

se pare ca vina apartine grupului de pietoni, majoritar feminin... (ca de obicei!)

misandra
15 august 2014
inca1x

Accident cu victime produs de un șofer beat Ultima oră15 aug 2014 Un tânăr de 24 de ani a plecat băut cu mașina și a produs un accident cu două victime. Când l-au verificat, polițiștii au mai avut parte de o surpriză. 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat a arătat etilotestul atunci când șoferul a fost testat de polițiști. Oamenii legii spun că în data de 15.08.2014, în jurul orei 05.50, B. B., de 24 de ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Valu lui Traian către Poarta Albă, iar în Murfatlar, la intersecția DN 22 C cu strada Speranței, km 42 + 500 m, a efectuat manevra de depășire a unui vehicul fără să se asigure și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de S. D., de 39 de ani, din sens opus. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto și a lui S. I. M. , de 24 de ani, pasageră pe locul dreapta față în autoturismul condus de B. B.

Răspuns la: @misandra
Adăugat de : admirator, 14 august 2014
se pare ca vina apartine grupului de pietoni, majoritar feminin... (ca de obicei!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6839 secunde