Grupare infracțională destructurată de polițiștii constănțeni

162
Grupare infracțională destructurată de polițiștii constănțeni - una-1449738456.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din Constanța au descins, ieri, în 29 de locații din București și din Ilfov, la sediile unor societăți comerciale, precum și domiciliile unor indivizi bănuiți de evaziune fiscală și folosirea la autoritatea vamală de documente vamale comerciale falsificate.


"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 - 2015, un cetățean român de origine iordaniană, ar fi inițiat gruparea infracțională, în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul importului de mărfuri în containere, din China, prin portul Constanța Sud Agigea.
 
Importurile ar fi fost realizate în numele mai multor societăți comerciale din București și județul Ilfov, membrii grupării prezentând la autoritatea vamală documente comerciale falsificate, pentru diminuarea valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate.


Prin această modalitate, autoritățile vamale ar fi fost induse în eroare, iar taxele vamale ar fi fost diminuate, iar în evidențele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică.


În urma verificărilor, s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piața românească", se arată într-un comunicat remis de IPJ Constanța. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la valoarea sumei de 1 milion de euro.


În urma descinderilor patru persoane au fost conduse la sediul DIICOT Constanța pentru audieri. 
Cazul a fost instrumentat de către polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Portul Constanța și din București și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde