GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI, DESTRUCTURATĂ

211
GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI, DESTRUCTURATĂ - descinderi-1461826396.jpg

Articole recomandate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Galați și procurii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracțională, specializată în contrabandă cu țigarete, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a 11 percheziții domiciliare.


Au fost ridicate peste 77.000 de pachete de țigări, 12 telefoane mobile și peste 37.000 de lei, iar 4 bărbați au fost reținuți.


"Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T - S.T. Galați, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a membrilor unei grupări care ar fi introdus ilegal în țară țigări din Republica Moldova.


Astfel, pe D.N. 24 D, au fost oprite, în trafic, 3 autoturisme cu care se transportau 55.912 pachete de țigări de diferite mărci, provenite din Republica Moldova.


Bunurile accizabile au fost confiscate, întrucât cei 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, aflați în vehiculele controlate, nu au putut justifica proveniența acestora.


De asemenea, asupra persoanelor au fost descoperite 12 telefoane mobile, cu privire la unele dintre acestea existând suspiciuni că ar fi fost modificate și utilizate în activitatea infracțională.


Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – aprilie a.c., membrii grupării ar fi introdus ilegal în țară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, țigări cu timbre de accizare Republica Moldova ori fără timbre de accizare, prejudiciind bugetul de stat cu peste 625.000 de lei.


Pentru documentarea întregii activități infracționale, în cauză au fost efectuate 11 percheziții domiciliare pe raza județelor Galați, Dolj și Vaslui, în urma cărora au fost ridicate 21.441 de pachete de țigări, de diverse mărci, precum și 37.100 de lei.


De asemenea, față de patru bărbați, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și dare de mită. La data de 27 aprilie a.c., aceștia urmează să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunerea de arestare preventivă.


Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.


La activități au participat și jandarmi și lucrători din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Isaccea.", se arată în comunicatul Poliției Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5466 secunde