HALUCINANT! Aproape 12.000 de tone de îngrășăminte cu azotat de amoniu, depozitate necorespunzător!

233
HALUCINANT! Aproape 12.000 de tone de îngrășăminte cu azotat de amoniu, depozitate necorespunzător! - 15septtoneazotat-1600166112.jpg

Articole de la același autor

O amplă campanie desfășurată de polițiști, la nivel național, în această vară, a dus la depistarea a aproape 12.000 de tone de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu, depozitate în condiții necorespunzătoare. Amintim că azotatul de amoniu a stat la baza puternicei explozii din capitala libaneză Beirut, din această vară!

Obiectivele acțiunii au fost creșterea siguranței cetățeanului, prin activități de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și utilizarea produselor de protecție a plantelor și a precursorilor de explozivi. În acest sens, au fost verificate modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor ce conțin fosfură de aluminiu sau îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu, precum și condiţiile de păstrare, depozitare, transport și utilizare de către agenţii economici. În cadrul acţiunii, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat 121 de infracțiuni, cea mai mare parte fiind prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului (80 de infracţiuni). De asemenea, au fost constatate 19 infracțiuni prevăzute de art. 359 Cod penal privind traficul de produse sau substanțe toxice și 22 de infracțiuni la alte acte normative. 

În cadrul acțiunii, au fost descoperite 11.894.266 de kg. de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare, care ar putea pune în pericol mediul și sănătatea populației, față de care au fost dispuse măsuri legale pentru depozitarea acestora în spații adecvate.

De asemenea, față de peste 107 kg. de produse de protecție a plantelor ce conțin substanța „fosfură de aluminiu” şi 579 de litri de alte categorii de produse de protecție a plantelor, au fost luate măsuri legale pentru a fi prevenită apariţia unor evenimente negative.

Tot în cadrul acestei acțiunii, au mai fost eliminate din circuitul ilegal 8.457 de litri și 6.684 de kg. de deșeuri periculoase. De asemenea, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.600 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5757 secunde