IMAGINI TERIFIANTE! Tren deraiat, după ce s-a rupt podul

225
IMAGINI TERIFIANTE! Tren deraiat, după ce s-a rupt podul - trenderaiat218719100-1534078419.jpg

Articole recomandate

Un tren de marfă cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat, în această dimineață, în zona viaduct Cârcea din județul Dolj, după ce s-a rupt un pod, scrie realitatea.net






Viaductul se află pe ruta principală Timișoara-Craiova-București, care este complet închisă, astfel că se va circula deviat prin Caracal. Ruperea podului feroviar ridică un mare semn de întrebare pentru autorități: ce se întâmpla dacă era vorba de un tren de pasageri, nu de unul de marfă?!

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșolă, nu au fost înregistrate victime în acest caz și nici nu există pericol de explozie, a scris realitateadecraiova.net.




Substanțe toxice s-au scurs în râul de sub pod, iar acum autoritățile de la Apele Române intervin pentru a izola cu un buldozer vagoanele prăbușite și a diminua poluarea. "Apele Române", prin Administrația Bazinală de Apă Jiu, intervine cu material absorbant în vederea limitării poluării produse de scurgerea de biodiesel din trenul care s-a răsturnat în viaductul Cârcea.


"Un tren de marfă a deraiat în zona viaduct Cârcea. Intervine Detașamentul 2 Pompieri Craiova și echipajul de CBRN de la Detașamentul 1 Pompieri Craiova. Nu au fost înregistrate victime", a declarat Cocoșilă.

Din totalul de 23 de vagoane, șapte au deraiat, unul fiind înclinat.

"Garnitura are în componență 23 de vagoane și locomotiva. Dintre acestea, șapte sunt deraiate, unul este rămas de locomotivă și altul este înclinat", a mai spus Cocoșilă.

Mecanicul trenului era băut


Mecanicul trenului de marfă, care a deraiat la Cârcea, se afla sub influența alcoolului, fapt depistat de către polițiștii doljeni cu ocazia cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, mecanicul avea o alcoolemie de 0,72mg/l alcool pur în aerul expirat. "Mecanicul locomotivei a fost testat, rezultând faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. A prezentat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat", a spus Grădinaru.




Mecanicul riscă până la zece ani de închisoare, în cauză fiind deschis dosar penal. "Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare", a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.


sursa text si foto: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8626 secunde