IMAGINI TULBURĂTOARE. Trei fetițe au murit intoxicate în urma unui incendiu declanșat de la o sobă! UPDATE

1229
3
O nenorocire fără margini s-a abătut asupra unei familii tinere din localitatea Nicolae Bălcescu. În jurul orei 11.00, trei copii au murit în urma unui incendiu din casa în care locuia familia Dobre. Copiii, trei fetițe, aveau vârste cuprinse între 2 și 5 ani.
 
Viceprimarul localității Nicolae Bălcescu, Nicolae Ciocanete, spune că localnicii și angajații primăriei au fost primii la fața locului și au stins incendiul în urma căruia și-au pierdut viața trei copilași. "Focul a izbucnit în camera unde erau copiii, a ars mocnit și nu l-au observat decât când era deja târziu. Noi credem că a izbucnit din cauza sobei, probabil vreunul din copilași o fi deschis ușita sau o fi sărit vreo scânteie. Au ars păturile și patul pe care se aflau copiii, dar doar unul dintre copilași a fost atins, puțin, de flăcări. Noi i-am scos repede, am tot sperat că vom reuși să-i salvăm, dar nu s-a mai putut face nimic. Au murit asfixiați", ne-a declarat viceprimarul.

UPDATE 16.42 - Reprezentanții Protecției Copilului Constanța și autoritățile locale au supravegheat, în permanență, situația familiei Valentin și Ionela Dobre.
"Cazul acestei familii va rămâne în continuare în monitorizare, ținând cont că mama este însărcinată, vom colabora cu autoritatea publică locală, însă ei au intrat în atenția noastră anul trecut când părăsiseră localitatea Crucea fără să aibă o destinație clară, neavând o locuință sigură, am efectuat verificări, am colaborat cu reprezentanții comunei Nicolae Bălcescu, sprijiniți cu casă, ajutor de lemne, și alte ajutoare, ei monitorizau situația acestei familii și ne trimiteau rapoarte periodice în care eram înștiințați de evoluția lor. Apreciem ca o întâmplare absolut nefericită ceea ce s-a întâmplat astăzi și vom aștepta rezultatul anchetei poliției", a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt al Protecției Copilului Constanța.


Casa în care s-a produs incediul aparține primarului din Bălcescu, Viorel Bălan. Acesta găzduise acolo familia Dobre de doi ani, de când aceștia veniseră din staul Crucea, de unde fuseseră alungați de mama lui Valentin.

UPDATE 14.00 - Valentin Dobre (30 de ani), tatăl fetițelor, povestește ca de dimineață a ieșit din casă să taie lemne. "Soția a venit în spate, unde lucram eu, ca să ia din lemnele tăiate și apoi eu am plecat la magazin ca să cumpăr pâine. Când m-am întors am găsit-o pe soție plină de funingine și plâgand, fetitele erau deja moarte", spune cu durere în glas tatăl celor trei copile. Soția, Ionela Dobre (28 de ani), i s-a făcut rău și a fost transportată de urgență la spital, tânăra fiind însărcinată în patru luni.
 
UPDATE - Cauza exactă a incendiului urmează să fie stabilită de pompierii militari, care se află, la această oră, la Nicolae Bălcescu. Părinții micuților le-au spus autorităților că la momentul izbucnirii incendiului ei se aflau prin gospodărie, cu treabă. "Până acum nu au fost probleme cu părinții, copiii erau frumoși și sănătoși, erau îngrijiți bine. Părinții sunt tineri, sunt veniți din Crucea, stabiliți de curând aici", a adăugat viceprimarul. 

VOM REVENI CU AMĂNUNTE


Comentează știrea

x
17 ianuarie 2013
xx

Tragic, fara cuvinte..pacat de inocenta lor...

Robert
17 ianuarie 2013
pompierii sunt varza

la scoala profesorii ne invata cum sa facem sex, cum sa folosim prezervativul si sa fim credinciosi.....pompierii ne invata sa iesim civilizati din scoala in caz de incendiu si cam atat.......Romania este varza la prevenirea incendiilor.....pompierii dupa ce te-ai ars pe viatza iti spun: un detector de fum ti-ar fi salvata mama ( mama mea a murit intixicata cu monoxid de carbon ) pai multumesc.....da cam tarziu...ai doare gura sa ne invete cand vin la scoala sa ne zica urmatoarele: focul in 2 min ti-a luat viatza, in 5 min iti face scrum casa, si noi noi abia iesit pe poarta institutiei............chiar si asa romanii sunt imbecili, am spus la multa lume sa isi cumpere detector de fum, stingator P6 in casa dar ...nu s-a sichisit nimeni sa isi cumpere, ba chiar m-au facut nebun, sa ai las in pace cu porcariile astea si ca nu li se intampla lor asa ceva.....am dat share pe facebook la sfaturi antiincendiu, am explicat prietenilor ( vreo 400 ) ca un detector de fum in casa le poate salva viatza, nimic din partea lor, le-a cazut mana sa dea un share, se da share la toate cacaturile, la ceva bun nu...presa doarme...eu la o asemena tragedie il intreaba pe proprietar daca avea asigurare....ati vazut vreodata in ziarul cuget liber vreun articol despre detectorul de fum ? sau la fiecare articol in care un om ramane pe drum din cauza incendiului sa zica: un sistem de pslinkere ( 50lei bucata ) le-ar fi salvata casa, sau daca ar fi avut un detector de fum le-ar fi salvat viatza..ati vazut vreodata ? ziarisiti handicapati

Lite
18 ianuarie 2013
O

Pff ce pacat, saracii copilasi.

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu în Techirghiol
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe casa scării
Vineri, 11 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu într-un bloc din Mangalia
Pagina a fost generata in 0.3357 secunde