În ce situații vă poate fi reținut buletinul de identitate

364
În ce situații vă poate fi reținut buletinul de identitate - untitled-1564731062.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Evidență a Populației Constanța îi informează pe cetățenii orașului nostru că există situații clare, prevăzute de lege, când actul de identitate le poate fi reținut. Reprezentanții DGEP au declarat că alte cazuri în afară de cele prevăzute de lege sunt interzise și atrag după sine sancționarea cu amendă. 


"Spre exemplu, există cazuri când ni se solicită actul de identitate pe post de garanție pentru prestarea unui serviciu, pentru încredințarea unui bun sau pentru plata unor datorii, dar puțină lume știe că astfel de situații sunt în afara legii. Cazurile în care poate fi reținut actul de identitate sunt următoarele: dacă actul conține modificări, adăugări sau mențiuni (altele decât cele prevăzute de lege). În acest caz, cartea de identitate poate fi reținută de către polițistul care a constatat acest lucru. De asemenea, buletinul mai poate fi ridicat dacă o persoană este reținută, arestată preventiv sau execută pedeapsa închisorii. În acest caz, actul de identitate este păstrat de către administrația aresturilor ori a penitenciarelor (până la punerea în libertate a titularului)", au explicat aceștia. Angajații instituției precizează că, dacă o persoană este internată în instituții de reeducare și de protecție socială va rămâne fără actul de identitate. 


În acest caz, actul de identitate este păstrat de către administrația acestor instituții pe durata internării titularului.
De precizat că în orice alte cazuri în afară de cele menționate, actul de identitate nu poate fi reținut. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4474 secunde