ÎN SFÂRȘIT! După mai bine de un deceniu de amânări, începe construirea unui nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia

388
ÎN SFÂRȘIT! După mai bine de un deceniu de amânări, începe construirea unui nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia - 22octombrievizitaparchetuldepela-1682409737.jpg

Articole de la același autor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia va avea, în curând, un nou sediu. După ce mai bine de un deceniu proiectul a fost amânat din cauza lipsei fondurilor, la sfârșitul lui 2022 procedura de achiziție a lucrărilor a fost demarată în SICAP, iar de dată recentă a fost atribuit contractul privind execuția lucrării, achiziției utilajelor și echipamentelor tehnologice.

„Funcționarea sistemului judiciar depinde de existența unei infrastructuri adecvate, sens în care Ministerul Public contiuă derularea unui program de investiții prin raportarea la anumite standarde, pentru construcții și dotări. Necesitaea și oportunitatea acestor investiții este dată de crearea spațiilor suplimentare și a modernizării celor existente pentru desfășurarea unei activități de justiție conform normelor europene”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cea mai recentă raportare, privind activitatea desfășurată în 2022 de parchetele din subordine. Astfel, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia și Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova funcționează în sedii proprii, „corespunzătoare din punct de vedere tehnic și logistic, dotate la standarde ce satisfac exigențele desfășurării activității în condiții optime”, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia își desfășoară activitatea în sediul comun cu judecătoria corespunzătoare.

Intenția de a construi un sediu separat pentru acest parchet există de peste un deceniu, după cum arătau chiar procurorii. „Primăria Mangalia a alocat un teren de 500 metri pătrați în imediata vecinătate a Judecătoriei Mangalia, pentru construcția unui sediu nou. În anul 2011, comisia tehnico-economică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a emis avizul nr. 101/2011, pentru construirea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Proiectarea obiectivului de investiții a fost realizată în luna iulie 2010 de SC VILARED SRL cu sediul în localitatea Costești, județul Vâlcea, până în prezent documentația tehnică suportând două procese de actualizare, în 2015, respectiv 2018 și 2021. Lucrările de proiectare și reactualizare a documentațiilor tehnice au însumat valoarea de 200.545 lei, până la data de 31.12.2021. Situația de insuficiență a fondurilor bugetare a motivat decizia de amânare a demarării construcției, pentru evitarea situațiilor în care nu se vor putea deconta lucrările contractate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța preocupându-se de prelungirea avizelor și autorizațiilor obținute”, susțineau procurorii, anul trecut, după cum am prezentat într-o ediție anterioară a „Cuget Liber”.

Iată însă că așteptarea a luat sfârșit, construcția va începe în curând. „La sfârșitul anului 2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a demarat în SICAP procedura privind lucrarea de investiție construirea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia”, se precizează în același raport al PCA Constanța.

Iar pe 18 aprilie, contractul a fost atribuit către SC Draft Master Construct SRL. Viitorul sediu, care va fi construit în vecinătatea Judecătoriei, va avea regim de înălțime P+1E+Ms, „cu o arhitectură cu specific românesc îmbinată cu elemente moderne”. Valoarea totală a contractului este de 4.675.474,58 lei, iar obiectul contractului vizează execuție lucrări de achiziție utilaje, echipamente tehnologice pentru realizarea unui imobil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5239 secunde