Încă 29 de zile de arest pentru violatorul din lift

634

Articole de la același autor

Octavian Valeriu Cernat, principalul suspect al mai multor violuri comise în lifturi, a avut o nouă încercare eșuată de a ieși din arest. El a contestat decizia judecătorilor, de pre-lungire a arestului preventiv cu încă 29 de zile.
Cererea tânărului nu a avut succes, așă că magistrații de la Tribunalul Constanța au respins recursul formulat împotriva măsurii de arestare preventivă a individului. Cernat a fost prins, în noaptea de 13 spre 14 august, după ce sechestrase în lift o tânără. Polițiștii au auzit strigăte de ajutor venind dinspre blocul O2, situat pe strada Soveja și, ajunși în scara blocului respectiv, l-au găsit pe bărbat în timp ce amenința cu un cuțit o tânără.
Cercetările efectuate de anchetatori au scos la iveală că, în perioada iunie-august, tânărul ar fi fost autorul mai multor cazuri de tentative de viol și amenințări.
De altfel, o parte dintre victime l-au recunoscut. Anchetatorii urmează să extindă cercetările pentru a stabili numărul exact de fete pe care a încercat să le violeze. Ei precizează că individul le aștepta pe victime în scara blocului și că urca cu ele în lift. Aici le obliga să întrețină relații sexuale cu el. Totul se petrecea în câteva minute, cât dura ca liftul să ajungă la diferite etaje. După ce liftul ajungea la destinație, bărbatul ieșea și o lua la fugă. Până acum el a respins acuzațiile care i s-au adus și a recunoscut că a încercat doar să sperie câteva fete.
Prima faptă s-a petrecut pe 19 iunie, când Octavian Valeriu Cernat a prins-o în lift pe o constănțeancă de 26 de ani și după ce, sub amenințarea cuțitului, a obligat-o să facă sex oral, a întreținut cu ea și un raport sexual normal. Agresiunile bărbatului au continuat cu o tânără de 18 ani, pe care a urmărit-o după ce a ieșit dintr-un magazin din apropierea blocului în care locuia. Alte trei plângeri de tentative de viol au fost înregistrate la Secția 4 Poliție. Una s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 iunie, la un bloc de pe strada Soveja, victima având 28 de ani, cea de-a doua a avut loc pe 5 iulie, în liftul unui bloc, iar a treia a fost săvârșită pe 11 august, pe strada Brătianu, asupra unei tinere de 21 de ani. Tânărul locuiește în Buzău cu familia sa și are chiar și o concubină cu care a venit la Constanța pentru a-și găsi un loc de muncă. Cernat nu este la prima abatere de la legea penală și a avut mai multe dosare penale pentru furt sau conducere fără permis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.683 secunde