Încă un curs de mediator, la Constanța

123
Încă un curs de mediator, la Constanța - ccina3-1392657454.jpg

Articole de la același autor



Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța va organiza, în perioada 28 aprilie - 18 mai, încă un curs de formare a mediatorilor. 
"Medierea oferă justițiabilului posibilitatea de a renunța la alternativa judecății, acesta alegând benevol modalitatea mult mai rapidă de a-și rezolva problema, lucru ce duce firesc la degrevarea instanțelor de cauze și la îmbunătățirea calității actului de justiție", spun organizatorii. 
Potrivit acestora, pot participa la curs doar absolvenții de studii superioare, cu minimum trei ani vechime în activitate.
"Prin intrarea în vigoare a Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală, s-a dezvoltat o nouă materie - Medierea penală, care permite împăcarea părților și înlăturarea răspunderii penale în ceea ce privește speța infracțiunilor contra patrimoniului - furt, furt calificat, înșelăciune, gestiune frauduloasă etc.. Persoanele care activează în instituțiile de profil, având legătură cu domeniul penal, ar avea un avantaj în noua profesie de mediator, care poate fi desfășurată în paralel cu activitatea de funcționar public, cu statut special", mai atrag atenția organizatorii. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5152 secunde