INCENDIU DE PROPORȚII, în miez de noapte, la Gârliciu: AU ARS ZECI DE HECTARE DE STUF!

184
INCENDIU DE PROPORȚII, în miez de noapte, la Gârliciu: AU ARS ZECI DE HECTARE DE STUF! - 30martincendiugarliciu-1617091822.jpg

Articole de la același autor

În noaptea de luni spre marți, 29 spre 30 martie, s-a dat alarma în localitățile Gârliciu și Ciobanu: a izbucnit un incendiu de proporții în vegetația uscată de pe malul lacului Hazarlâc. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, au ars aproximativ 50 de hectare de stuf și vegetație. De asemenea, localnicii spun că focul s-a extins și la o pădurice, dintre cele două localități. 


Primărița localității Gârliciu, Anica Tufă, a afirmat pentru „Cuget Liber” că în urma incendiului a fost distrusă o bună parte din pășunea comunei. „Nu cred că focul a fost pus intenționat, de persoane care ar fi dorit să curețe terenurile, pentru că în zonă este pășunea comunei și din cauza incendiului sunt afectați crescătorii de animale. Nu ar fi avut nimeni interes să facă așa ceva, animalele sunt o sursă de venit pentru mulți”, a afirmat Anica Tufă.

Pompierii au demarat cercetări pentru a stabili cauza incendiului. Menționăm că nu este prima dată când în zonă izbucnesc incendii care se răspândesc cu repeziciune pe suprafețe întinse, astfel de evenimente au avut loc și în anii trecuți. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7836 secunde