Video Incendiu de vegetație devastator, produs de braconierii din Delta Dunării VIDEO

645
Incendiu de vegetație devastator, produs de braconierii din Delta Dunării VIDEO - incendiudeltadunarii81525500-1323069237.jpg
Inconștiența braconierilor a provocat un nou dezastru în rezervația naturală Delta Dunării. Sute de hectare de stuf și papură au fost pârjolite de focul pus cu bună-știință, pentru a scoate animalele sălbatice în fața vânătorilor, informează Realitatea.net.

Strategia lor iresponsabilă provoacă însă pagube inestimabile faunei și florei, iar localnicii aproape că nu mai pot respira din cauza fumului negru și gros.

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit duminică în zona Sireasa Pardina, lângă Lacul Somova. Flăcările au fost înteținute și de vântul care bătea cu putere. Sătenii spun că, de cele mai multe ori, braconierii dau intenționat foc.

Pompierii sau Garda de Mediu nu au luat nicio măsură. Localnicii se plâng că, în momentul în care fac curățenie și dau foc la gunoaie sunt amendați, dar în cazul incendiilor nici pompierii, nici garda de mediu nu reșușesc să dea de urma autorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu la Tortomanu
Pagina a fost generata in 0.3677 secunde