Incendiu devastator la Oradea. A ars Palatul Episcopiei greco-catolice

118
Incendiu devastator la Oradea. A ars Palatul Episcopiei greco-catolice - episcop-1535267565.jpg

Articole recomandate

Incendiu de proporții la Oradea, sâmbătă seară, flăcările au distrus în mare parte Palatul Episcopiei Greco-Catolice, una dintre clădirile emblematice ale orașului. Rareș Bogdan, realizatorul Jocuri de Putere, a fost martor al tragicului eveniment. Sute de oameni au asistă la eveniment, iar zeci de înregistrări video au fost postate în rețelele de socializare. 


Aproximativ 100 de pompierii s-au luptat timp de trei ore pentru lichidarea incendiului. Peste 1.300 de metri pătrați au fost afectați de flăcări, iar unul dintre turnurile clădirii s-a prăbușit. Martorii spun că în momentul izbucnirii incediului mai multe persoane se aflau în interior, dar au reușit să iasă la timp. 


La ora 24:00, secretarului de stat Raed Arafat a declarat, în direct la Realitatea TV, că incendiul era sub control și se lucrează la lichidarea sa completă.


Primăria Oradea transmite că împreună cu Episcopia Greco-Catolică va deschide luni un cont pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii acestui monument simbol al orașului iar instituția se va implica financiar în acest efort de reconstrucție a Palatului Episcopal Greco-Catolic.


Cu toate că numeroși martori au afirmat că mașinile pompierilor nu au avut suficientă apă, că hidrantul din zonă nu face față, șeful ISU a susținut. bazându-se pe informațiile subordonaților, că totul este sub control. 


ISU Bihor a primit apelul care anunța izbucnirea incediului la ora 21:50.


Potrivit informații de la pompieri, nu există victime, iar cauza incendiului pare să fi fost un scurt-circuit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3831 secunde