ÎNCEPE HAOSUL LA FRONTIERE! Ce măsuri iau autoritățile române, în acest sens

126
ÎNCEPE HAOSUL LA FRONTIERE! Ce măsuri iau autoritățile române, în acest sens - queuesgaredunordparisarticleimag-1576747282.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile române au luat măsuri suplimentare de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor de iarnă, când se estimează că va avea loc o creștere însemnată a numărului de persoane aflate în tranzit, în special la granița cu Spațiul Schengen.

"Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, perioada când traficul prin punctele de trecere a frontierei crește considerabil, Poliția de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere și control, precum și resursele umane și materiale, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ. Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.200 polițiști de frontieră desfășoară, în această perioadă, activități de supraveghere și control la frontiera de stat", a anunțat Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă remis joi.

În funcție de valorile de trafic din punctele de trecere, autoritățile vor deschide fluxuri suplimentare de control.

"De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate", se mai arată în comunicat.

La fel ca în anii anteriori, se estimează că cea mai mare aglomerație va fi la frontiera cu Ungaria, unde există 11 puncte de trecere pe cale rutieră, cel mai mare fiind Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană.

Polițiștii de frontieră le recomandă celor care vor tranzita frontiera să folosească și celelalte puncte, pentru a evita aglomerația. În acest sens, poate fi consultată aplicația online de pe site-ul Poliției de Frontieră, care monitorizează timpii de așteptare.

De asemenea, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă și duminică, între 10.00-18.00 (ora României), sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite să faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localitățile de frontieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8191 secunde