Încercau să treacă în Ungaria! Irakieni și tunisieni, prinși la graniță

121
Încercau să treacă în Ungaria! Irakieni și tunisieni, prinși la graniță - ddd-1577017113.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare și Sectorului PF Sânnicolau Mare au depistat cinci cetățeni din Irak și Tunisia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, relatează Agerpres.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat sâmbătă seara o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, ocazie cu care au depistat, în localitatea Oar, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu statul vecin, a informat un comunicat de presă al Poliției de Frontieră

Întrucât acestea nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost transportate la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetățeni din Tunisia, în vârstă de 20, respectiv 31 ani, solicitanți de azil în țara noastră. Cei doi au declarat că intenționau să ajungă în Franța, pentru a-și găsi locuri de muncă.

Duminică dimineața, în jurul orei 03.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș au observat, în apropierea frontierei, pe direcția localității Cenad, trei persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Ungaria. Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit că sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 33 si 63 de ani. Cei trei bărbați au declarat că intenționau să ajungă în Germania, pentru a-și găsi locuri de muncă.

În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun, a menționat PF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2922 secunde