Închisoare cu suspendare pentru bișniță cu bunuri luate din fraude informatice

310
Închisoare cu suspendare pentru bișniță cu bunuri luate din fraude informatice - phising-1617040996.jpg

Articole de la același autor

Un constănțean de 34 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a vândut haine cumpărate de complicii săi, cu bani furați de pe cardurile bancare ale victimelor.

Faptele au fost comise în 2012, iar făptașii, un grup de constănțeni, se foloseau de metoda phishing, pentru a sustrage datele de identitate ale victimelor și a le fura banii. În anul respectiv, mai multe bănci din România, respectiv UniCredit Țiriac, Credit Europe Bank România și Banca Transilvania au depus plângeri penale prin care reclamau atacurile de tip phishing cărora le-au căzut victime clienții lor. Concret, clienții primeau emailul prin care li se cerea să dea datele confidențiale ale cardurilor sau conturilor bancare. Datele ajungeau însă la gruparea mobilă, care foloseau banii pentru a cumpăra haine de pe diverse pagini web din străinătate. Ulterior, articolele de îmbrăcăminte ajungeau pe la diverși complici, care le comercializau la negru.

În 2013, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au organizat mai multe percheziții, în urma cărora au găsit bunurile achiziționate din fraude informatice. Totodată, telefoanele suspecților au fost puse sub ascultare și anchetatorii au aflat cum erau puse la cale tranzacțiile.

Unul dintre suspecți, bărbatul de 34 de ani, a recunoscut în fața anchetatorilor faptele și a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Magistrații Tribunalului Constanța au admis acordul și l-au condamnat la închisoare cu suspendare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3108 secunde