Incident GRAV deasupra Mării Negre: Avion de luptă rusesc, interceptat de americani

654
3
Incident GRAV deasupra Mării Negre: Avion de luptă rusesc, interceptat de americani - media147327042919848700-1511857929.jpg

Articole recomandate

Un avion de luptă SU-30, care aparține Rusiei, a efectuat, sâmbătă, o interceptare "periculoasă" a unui aparat american P-8A Poseidon, deasupra Mării Negre.


"Avionul american opera în spațiul aerian internațional și nu a făcut nimic pentru a provoca acest comportament din partea rușilor", a declarat pentru CNN locotenent-colonelul Michelle Baldanza, purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării din SUA.

Acțiunile Su-30 au fost considerate "periculoase", întrucât aparatul de luptă rusesc a trecut prin fața avionului american la distanță foarte mică de la dreapta la stânga, forțând P-8 să intre în siajul avionului rusesc, acțiune care a făcut ca aparatul american să sufere "o înclinare de 15 grade și turbulențe violente", a explicat Baldanza, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a adăugat că avionul rusesc s-a aflat la aproximativ 50 de picioare (aproximativ 15 metri) de aparatul american, care avea transponderul deschis.

Un responsabil din marina americană a indicat pentru CNN că interceptarea a durat aproape 24 de minute.

În iulie, un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un aparat american de supraveghere deasupra Mării Baltice. Pentagonul a declarat că avionul SUA se află în spațiul internațional, iar Su-27 a trecut pe lângă el la o distanță de numai 30 de metri și a efectuat o interceptare "periculoasă" în mare viteză.

Moscova nu a făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la acest nou incident aviatic, relatează RIA Novosti.


Comentează știrea

Murphy
28 noiembrie 2017
Era Rogozin cu Dodon

In Su-30 erau Rogozin cu Dodon si au confundat avionul amercian cu unul de-al noastru. Ei verificau cum merg treburile prin Marea Neagra, cine mai da, ce mai da, cine mai ia si ce mai ia, care mai pescuieste si ce anume.Intr-o zi acest su-30 va face precum cormoranii, va veni in picaj spre apa si poc in apa, apoi anunturi de condoleante pentru Rogozin si Dodon !

dadaaaa
28 noiembrie 2017
daaa

P-8, avion de spionaj electronic si cercetare submarine. daca era unul de-al rusilor in golful mexic era fix la fel

a-mirabilis
28 noiembrie 2017
Ironia de piata

Mai Murphy ,mai.Pai tizul tau facea glume mai bune si muuult mai inteligente.Schjmba-ti nik-ul ca-l faci pe omul ala de ras.Pune-ti si tu un nume mai apropiat ivelului tau de a face glumr.Exemplu ,Salam,Guta,Jan de la Constanta,gasesti tu.Pai apropierea asta ,,neprofesionista''o fac numai rusii cu americanii?,Americanii niciodata.?Ironia afisata de postanacul Murphy este o arma slaba caci nu este decat constiinta unui neputincios ,neputinta neputinta de a bate pe unul mai puternicsi subterfugiul prin care crezi ca scapi cu fata curata dintro situatie critica.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2694 secunde