Inechități și discriminare în sistemul PENSIILOR MILITARE. Oficial de la MApN

16041
Inechități și discriminare în sistemul PENSIILOR MILITARE. Oficial de la MApN - militari-1571908795.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Direcției pentru relația cu Parlamentul s-a întâlnit, ieri, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere - Asociația de caritate din Armata României Camarazii, Fundația "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință", Asociația Națională Cultul Eroilor "Regina Maria", Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și în Retragere, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Diplomaților Militari în Rezervă și în Retragere "Alexandru Ioan Cuza", Asociația Tradiția Militară, Asociația ROMIL, Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere "Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu", Asociația Militarilor Veterani cu Dizabilități "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir", Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere "Alexandru Ioan Cuza",Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, Asociația Militarilor Participanți în Teatrele de Operații și Asociația George C. Marshall România.

Discuțiile au vizat teme de interes precum modificarea prevederilor art. 63 alin. (3) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale și stadiul adoptării propunerii legislative de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2006 privind recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, informează Biroul de Presă al MApN.

În marja întâlnirii, au mai fost abordate și subiecte legate de stadiul hotărârii de Guvern privind acordarea biletelor de odihnă și tratament, de avansarea cadrelor militare în rezervă și în retragere, accesul la medicamente și servicii medicale și de asigurarea spațiilor pentru sediile asociațiilor militare în cercurile militare sau în cazărmi dezafectate.

De asemenea, participanții au solicitat informații referitoare la stadiul demersului legislativ privind eliminarea inechităților și discriminării din sistemul pensiilor militare, discutată în cadrul Consiliului Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere.

Reprezentanții structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere au propus analizarea posibilității ca structurile asociative să poată primi gratuit sau contra cost, în condiții favorabile, echipament, tehnică, material și armament vechi, devenit atipic, în special cel destinat casării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Octombrie 2019
Stire din Eveniment : Comanda, la vânătorii de munte!
Pagina a fost generata in 0.5286 secunde