INEDIT! PĂSĂRI FLAMINGO ÎN DELTA DUNĂRII

281
INEDIT! PĂSĂRI FLAMINGO ÎN DELTA DUNĂRII - 16iunieflamingoindelta-1592296279.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au surprins un moment inedit în Delta Dunării: poposirea unui grup de zece păsări flamingo, pe 13 iunie, în zona Melea Sacalin. "Prezența acestora a fost de scurtă durată și nu au putut fi monitorizați. Astfel de observații au mai fost făcute sporadic în anii anteriori, în zona de coastă a Mării Negre, dar nu în număr așa de mare, doar câte trei – patru exemplare", au transmis reprezentanții administrației. 


Specia este cuibăritoare în Bazinul Mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru (salina Ulcinij).


În România pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul țării, în numere mici (*, Kiss & Szabo 2002), prima semnalare aici fiind în anul 1900 (Dombrowsky).


Se remarcă faptul că flamingii prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere. Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturați în zona Camargue (Franța) aparțineau populațiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia (Kiss & Szabo 2002). Totodată, accidental specia poate fi observată chiar și în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă. Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observați în România în ultimul secol.


Anul acesta au mai fost observate și alte specii rare de păsări, precum cocorul pitic, în zona de nord a rezervației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7682 secunde