INFORMAȚIA ZILEI DESPRE TARIFELE RCA! LA CE SĂ SE AȘTEPTE ȘOFERII

403
INFORMAȚIA ZILEI DESPRE TARIFELE RCA! LA CE SĂ SE AȘTEPTE ȘOFERII - asigurarerca1454602240-1493998718.jpg

Articole recomandate

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a declarat, vineri la finalul ședinței, că în acest moment Guvernul nu exclude nicio variantă privind plafonarea prețului asgurărilor RCA, precizând că săptămâna viitoare vor avea loc noi discuții cu șefii comisiilor de buget din Parlament, Guvernul sperând să obțină un termen până la care această lege poate fi adoptată.

"Au existat în ultima săptămână o serie de discuții pe acestă temă, au existat întâlniri ale ministrului Finanțelor cu asiguratorii. Ministrul Transporturilor s-a întâlnit cu mai mulți transportatori. Au fost, de asemenea, discuții cu ASF dar și cu reprezentanți comisiilor de specialitate din Parlament", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Alina Petrescu a remintit că în Parlament există în acest moment un proiect de lege care vizează reglementarea acestui domeniu, amintind totodată că există pericolul declanșării proceduerii de infringement în acest domeniu.

"La începutul săptămânii viitoare va avea loc o nouă discuție cu șefii celor două comisii de Cameră de buget-finanțe, pe baza acestei discuții sperăm să obținem un termen până la care această lege poate fi adoptată pentru a avea un domeniu reglementat predictibil și stabil. În același timp vă reamintesc că chiar de când a fost adoptată acea Ordonanță de urgență privind plafonarea tarifelor RCA au existat semnale de la Bruxelles privind o posibilă declanșare a proceduerii de infringement, deci există și această posibilitate care trebuie luată în calcul. În acest moment au loc discuții. Soluția trebuie să vină de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară și de la Parlamentul României unde, în acest moment, există acea lege în dezbatere"

Întrebată dacă Guvernul ia în calcul înghețarea tarifelor RCA, Petrescu a spus că sunt studiate toate posibilitățile în acest sens.

"În acest moment sunt studiate toate posibilitățile. Au loc discuții cu toți actorii de pe piață. În funcție de rezultatul acestor discuții se va hotărî care este soluția ce va fi adoptată. ASF este cea care a avut prin acesta OUG un răgaz de 6 luni pentru a găsi reglementările corecte în acest domeniu", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2088 secunde