Informație de ultim moment de la MAE, vizavi de trei cetățeni români

161
Informație de ultim moment de la MAE, vizavi de trei cetățeni români - mae14490697801464858732156061524-1572008299.jpg

Articole recomandate

Trei cetățeni români, dintre care doi minori, au fost repatriați, joi, din Libia, prin Republica Tunisiană și Republica Turcia, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Repatrierea a avut loc cu sprijinul Ambasadei României la Tunis, a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, și a Consulatului General al României la Istanbul, în coordonare cu Departamentul Consular al MAE, prin Celula de Criză, precizează sursa citată.

Personalul diplomatic al Ambasadei României la Tunis a acordat asistență consulară de specialitate pentru transferul grupului de cetățeni români din Libia în Tunisia. Astfel, cu sprijinul echipei consulare mobile a Ambasadei României la Tunis, grupul de cetățeni români a părăsit Libia miercuri pe cale terestră către Tunisia, de unde și-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Tunis - Istanbul - Otopeni.

Pe durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României, cetățenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenței și protecției consulare.

MAE precizează că a suportat, în întregime, costurile aferente procedurilor de repatriere, respectiv cazarea, transportul rutier și cel aerian.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Libia, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major - părăsiți imediat zona sau țara"!.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict de a părăsi zona și de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu pentru a-și anunța prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației "Călătorește în siguranță", care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone.

Celula de Criză din cadrul Departamentului Consular funcționează în regim de permanență, cetățenii români având posibilitatea contactării, non-stop, a numărului +4021.319.21.37. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8009 secunde